Horseball op de pony's

Onze horseball verhalen.

01-01-14


 

Aniek Simons & Cappuccino

 

Ongeveer 4 jaar geleden ben ik begonnen met Horseball. Het team van toen was heel anders dan nu, maar ik kon wel al meteen op Cappuccino horseballen. Er was meteen een klik tussen Cappuccino en mij en het was ook meteen gezellig met het team. Gelukkig was ik al bevriend met iedereen. Alle trainingen waren altijd heel gezellig en er werd veel gelachen. Naar mate we met meer wedstrijden mee konden doen werden we steeds serieuzer. Onze lieve coaches hebben ons hier flink mee geholpen, wat niet altijd even makkelijk is geweest. 6 meiden in een team zorgt natuurlijk voor het nodige gekibbel…

Zoals ik al eerder zei heb ik altijd op Cappuccino mogen horseballen. In het begin was hij echt een etter en bokte hij vaak. Gelukkig heb ik hem dit door veel te trainen af kunnen leren en hebben we samen onze top bereikt. Cappuccino is nooit de snelste pony geweest, maar toch weet ik dat hij graag mee wil met de rest en daar doet hij dan ook echt zijn best voor. Tijdens een wedstrijd is hij snel moe waardoor we niet vaak hele wedstrijden mee hebben kunnen spelen, maar de momenten dat hij in de bak stond deed hij meestal zijn uiterste best! Door alle trainingen en wedstrijden samen ben ik Cappuccino echt gaan vertrouwen. We zijn als team vooruit gegaan in alle opzichten. Er waren zeker momenten dat ik hem beu was, maar door al zijn leuke acties en de manier waarop Cappuccino dingen doet weet hij me altijd vrolijk te houden!

Afgelopen jaar hebben we meegedaan aan het NK Horseball. Ook dit jaar hebben we alle wedstrijden gewonnen waardoor we ons met veel trots winnaars van het Horseball NK pony’s mogen noemen. Ik ben erg trots op mijn team en ben blij dat we dit met onze lieve pony’s hebben kunnen bereiken. We hebben als team ups & downs gehad, gehuild & gelachen, maar ik weet dat we -wanneer het erop aan komt - er altijd samen uit komen en dat we op die manier met veel plezier kunnen blijven horseballen.

Omdat de meeste uit ons team te oud zijn voor op pony’s te horseballen moeten we overstappen naar de paarden. We hebben de beste afsluiter gehad die we ons konden wensen; het winnen van het NK pony’s met een spetterende surprise party. Ik ga de trainingen op Cappu zeker missen, maar ik ben ook klaar voor iets nieuws en een nieuwe uitdaging. Ik hoop dat we allemaal weer een perfect paard gaan vinden waar we als team veel van kunnen leren en waar we natuurlijk wedstrijden mee kunnen gaan spelen.

Ik ben erg trots op ons team en hoop dat we de komende jaren weer veel mogen leren van de paarden, de coaches Dominique en Marcel, de wedstrijden en uiteraard elkaar. Ik kijk uit naar een gezellige en leerzame tijd voor ons team.

Groetjes Aniek.
___________________________________________________________________________________
 
Daniëlle & Marloes
 

Ongeveer 6 jaar geleden begon ik aan een nieuwe paardensport: Horseball!

Ik reed natuurlijk al langer op manege Venlo, maar aangezien er 6 jaar geleden Horseball kon worden gespeeld, nam ik deze kans en kwam ik in een ponyteam met een paar andere vriendinnen.

In het begin hebben we allemaal op heel veel pony's geprobeerd te horseballen, maar uiteindelijk kwam ik op de manegepony Marloes terecht.

In het begin was zij nog erg bang maar door door te zetten ging het steeds beter en kregen we er samen super veel plezier in!

Marloes begon het spel heel goed te begrijpen en werd er ook super fanatiek in. Ik heb een ook een goede band met haar gekregen en ik ben super blij dat ik op haar heb mogen horseballen!

In die 6 jaar is er veel veranderd. Sommige teamleden waren gestopt en er kwamen nieuwe bij. Inmiddels zijn we al 3 jaar met een team van 6 meiden wat nu heel hecht is geworden, natuurlijk met veel ups en downs.

In 2012 zijn we begonnen met vriendschappelijke wedstrijden te spelen, deze wedstrijden hebben wij allemaal gewonnen en we hebben hierdoor ook super veel geleerd.

In 2013 mochten wij meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen horseball met de pony’s. Het waren super spannende westrijden maar we hebben ze wel allemaal gewonnen en we zijn uiteindelijk kampioen geworden! Na de laatste wedstrijden was er een super leuke surprise party voor ons georganiseerd, we hebben natuurlijk goed op onze overwinning gevierd! Natuurlijk zonder onze trainer en coaches: Dominique en Marcel hadden wij dit nooit gekund!

Helaas zijn we nu allemaal te oud en te groot geworden voor onze pony’s dus moeten we overstappen naar de paarden. Dit is natuurlijk weer een nieuwe uitdaging aangezien we deze paarden ook weer horseballproof moeten gaan maken. Ik hoop dat we nog een hele lange tijd met dit team verder kunnen! Ik kijk uit naar een nieuw horseball seizoen.

 

Ik ben super trots op mijn team en natuurlijk op onze top pony’s en ik zal deze tijd nooit meer vergeten!

 
___________________________________________________________________________________
Estelle & Dj
 
Er was al een tijd een horseballteam op onze manege voordat ik zelf ging horseballen. Ik ben als laatste bij ons team gekomen. Van de 9 jaar paardrijden speel ik nu ongeveer 2 à 3 jaar horseball. Ik ben blij dat ik deze tak van de sport mag beoefenen!
Ik heb 3 jaar met veel plezier getraind op Dj, een super lieve zwarte ruin. We hebben heel wat uurtjes moeten oefenen voordat Dj echt mee kon trainen, hij vond horseball namelijk niet meteen leuk. Uiteindelijk is Dj een super horseball pony geworden waar ik 100% op vertrouw en super veel van heb geleerd.
Horseball doe je natuurlijk niet alleen, ons team bestaat uit 6 meiden, die ook de nodige meningsverschillen hebben haha. Wij zijn namelijk allemaal bloed fanatiek, vooral in de partijtjes. Onze coaches Dominique en Marcel steunen ons altijd en zorgen ervoor dat wij het beste uit onszelf en de pony's kunnen halen. Wij hebben een goede band met z'n allen en helpen elkaar waar nodig is. We hebben heel wat tranen gelachen en gehuild, maar ik denk dat wij blij mogen zijn dat we deze sport samen mogen beoefenen! Onder de wedstrijden staan wij echt voor elkaar en ik denk dat dat onze kracht is.
Wij hebben als team eerst vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, waar wij erg veel van geleerd hebben. Daarna kregen wij de kans om met het nederlands kampioenschap horseball voor pony's mee te doen. Die kans hebben wij natuurlijk met beide handen aangegrepen. Ik mag wel stellen dat het kampioenschap het hoogtepunt is van mijn 9 jaar in de paardensport. Wij, horseballteam Venlo, mogen ons namelijk Nederlands Kampioen Horseball 2013 noemen, waar ik natuurlijk ape trots op ben. Wij hebben dit goed gevierd met een super surprise party, waar ik nog vaak aan terug denk, geweldig dat zoveel mensen betrokken waren/zijn met ons team.
Dit was ook meteen de afsluiting van horseball op de pony's, wat ik erg jammer vind. We zijn te groot voor de pony's en zijn daarom gestart op de paarden. Ons team moet weer bij 0 beginnen, horseball op de paarden is toch heel anders dan op de kleine pony's. Bijna alle paarden die wij hebben moeten nog heel veel leren. Dit is wel een uitdaging, maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat komen met ons team!
___________________________________________________________________________________
Lindy & Banjer
 

Ik rijd nu 10 jaar paard, waarvan ik er nu 6 jaar aan horseball doe. Ik mocht beginnen op de pony Didi, maar haar heb ik niet heel lang gereden. Dit kwam omdat Banjer best snel vrij kwam en dit toch een betere combinatie zou zijn. Horseball met Banjer ging al vanaf de eerste minuut goed en daardoor wist ik dat het goed zal komen.

Al snel viel ons team uit elkaar en kwamen er steeds nieuwe mensen bij tot dit topteam gevormd werd. We kunnen veel van elkaar hebben, maar hebben ook wel eens wat onenigheidjes, dit is eigenlijk altijd al meteen weer opgelost!

Maar goed nu weer verder over horseball met Banjer. Op het begin was ik van mezelf heel erg onzeker over de sport en durfde ik me niet te laten zien. Gelukkig veranderde dit al best snel. Banjer is een hele fanatieke pony die zeker weet wat hij moet doen, ik ben ook heel erg blij dat ik de kans heb gekregen om op Banjer te horseballen.

In 2012 mochten wij als horseballteam venlo meedoen aan het nederlands kampioenschap horseball. Dit was wel vriendschappelijk en tegen andere ponyteams. Het was een super ervaring om voor de eerste keer een wedstrijd te moeten spelen voor zoveel toeschouwers tegen een ander team. Al snel wonnen we de wedstrijden en waren we eerste van de ponyteams in dit vriendschappelijke nk.

In 2013 kregen we de kans om in het officiële nk pony’s mee te spelen. Deze kans lieten we niet schieten en we gingen direct trainen voor het nk. Opnieuw wonnen we alle wedstrijden en mochten met de titel mee naar huis komen. Ik had nooit durven dromen dat wij horseballteam venlo Nederlands Kampioen pony’s zouden worden. We hebben dit gevierd met een surprise kampioensparty die door de trouwe supporters en coaches georganiseerd was. 

Ik wil via deze weg nog even iedereen bedanken die ons gesteund en aangemoedigd heeft! Maar degene die ik heel erg wil bedanken zijn natuurlijk de super coaches: Dominique en Marcel. Zij hebben er immers voor gezorgd dat wij dit nk konden winnen.

Ik zal deze tijd niet snel gaan vergeten!

Helaas zijn we nu allemaal te groot voor de pony’s en moeten we een overstap maken naar de paarden. Dit zal heel anders gaan worden, maar ik heb hierin alle vertrouwen en ben ook zeker niet bang dat het met dit team niet gaan redden.

___________________________________________________________________________________

Elise & Marco

Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij het team kwam. Na een paar jaar normale lessen te hebben gevolgd op de manege, leek het me een leuke uitdaging. Horseball is namelijk wel iets anders dan gewoon dressuur!

Op het begin moesten we nog even uitzoeken bij welke pony we allemaal het beste pasten. Dat duurde bij mij een beetje lang, maar uiteindelijk had ook ik een passende pony gevonden: Marco. Na een paar trainingen deed hij ...het al geweldig! Ik vond het een ontzettend leuke pony en heb tot en met het NK van 2013 op hem mogen trainen. Marco is altijd lekker koel in het hoofd en doet netjes wat je van hem vraagt. Na nog geen jaar te hebben getraind op hem, deed hij het super tijdens de vriendschappelijke wedstrijden, en natuurlijk het Nederlandse Kampioenschap!

Natuurlijk zou ik nergens zijn zonder het team en de coaches. Er waren natuurlijk wat ups en downs maar wat er ook gebeurde, het kwam uiteindelijk wel goed. Samen, als team, lukte het wel. Vooral in de wedstrijden deden we als team allemaal ons best, ook voor elkaar, om een goed resultaat te bereiken. Ik ben erg blij dat ik bij dit team mag horen!

De coaches hebben ons natuurlijk ook altijd gesteund en uiteindelijk geholpen te komen waar we nu zijn. Ze hebben ons elke week getraind en vertrouwen in ons gehad, en kijk eens wat we nu zijn: Nederlands kampioen horseball met de pony’s!

Het NK is geweldig om aan terug te denken, van de wedstrijden tot een ontzettend leuke surpriseparty op het einde. Hiermee sloten we helaas gelijk de leuke tijd op de pony’s af. We zijn nu te groot om nog op de pony’s verder te gaan, dus gaan we nu verder als paardenteam. Ik heb er heel veel zin in! Veel van de paarden die we hebben moeten het horseballen nog leren, maar ik weet zeker dat het goed gaat komen! Hopelijk maken we er net zo’n leuke tijd van op de paarden, maar de tijd op de pony’s zal ik me altijd herinneren!

___________________________________________________________________________________

Julie & Smokey & Doedel

Het is nu ongeveer vier jaar geleden dat ik ben begonnen met Horseball. Na wat jaren dressuurlessen gevolgd te hebben vond ik het eens tijd voor een nieuwe uitdaging. Toevallig was er nog plaats bij het Horseball team. Natuurlijk kon ik de meisjes uit het team al. Het team zag er toen veel anders uit dan nu. Op het begin ben ik vaker van pony gewisseld. Tot op een dag Smokey vrij kwam. In de dressuurlessen reed ik vaak op Smokey, dit kwam goed uit. Het klikte goed tussen ons ...twee en ik vertrouwde op haar. Smokey was niet altijd de snelste, maar ik heb er wel super veel van geleerd!

Al snel werden de wat trainingen serieuzer. We konden namelijk steeds meer mee doen met wedstrijden. Ondertussen werden we goed gecoached door Dominique en Marcel. Ze zorgde altijd dat we het beste uit onszelf haalde. Samen, als team gingen we er altijd helemaal voor. We hebben veel gelachen maar af en toe hebben we ook wat tranen laten vallen. Dit hoort er natuurlijk allemaal bij. Maar uiteindelijk maak dit ons tot een heel hecht team. Ik ben blij dat ik deze sport samen met mijn team mag beoefenen. In de wedstrijden zijn we echt één, en staan we er voor elkaar. Dit maakt het zo fijn om wedstrijden te spelen met dit team.
Maar natuurlijk zijn we begonnen met vriendschappelijke wedstrijden. Hier hebben we veel ervaring mee opgedaan. Wat natuurlijk ook heel belangrijk is. Daarna kregen we de kans op met het Nederlands kampioenschap horseball mee te doen. Natuurlijk wel bij de pony’s. Hier hoefde we niet lang over na te denken en hebben deze kans gegrepen. Onder tussen was de tijd aangebroken voor Smokey om te stoppen met Horseball. Ik heb super veel geleerd van haar en gunde haar nu ook de rust toe. Toen ben ik over gestapt naar Doedel. Omdat Doedel een stuk groter is dan Smokey heb ik weer veel moeten oefenen met hangen. Maar gelukkig klikte het al snel met Doedel.
Dit jaar hebben we uiteindelijk voor het echt meegedaan aan het NK Horseball. Hierbij hebben we alle wedstrijden gewonnen en mogen we ons vol trots NK Horseball van de pony’s noemen. Ik ben erg trots op mijn team en de pony’s! Dit hebben we natuurlijk goed gevierd met een surprise party. Dit was super geregeld door de lieve mensen om ons heen.
Hiermee is het hoofdstuk horseball op de pony’s eigenlijk mee afgesloten. Iedereen is te groot voor de pony’s en daarom zijn we gestart op de paarden. Natuurlijk is dit heel jammer, maar we hebben mooie tijden gehad met onze trouwe pony’s, en dat moeten we niet vergeten. We moeten natuurlijk allemaal weer veel leren omdat het nu eenmaal toch anders gaat op een paard dan op de kleine pony’s. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het good gaat komen. Ook al is het wel een hele uitdaging!


 


 


 


 

© Horseballteam Venlo, All rights reserved